All Electric Living

Vorige pagina

Géén gasaansluiting meer, kiezen voor All-Electric-Living

Als je kiest voor het concept ‘All-Electric-Living’ heeft je huis geen aansluiting meer op het gasnet.

Best een gekke gedachte in eerste instantie. Velen van ons zijn gewend aan koken op gas. Ook de vertrouwde cv-ketel in huis gebruikt gas en zorgt ervoor dat we behaaglijk wonen en onder een warme douche staan. Als je kiest voor ‘All-Electric-Living’ lever je niets in op comfortabel leven. Je investeert daarnaast in duurzaamheid, het milieu en je hebt geen energiekosten meer! Je voegt comfort toe aan het huis en investeert daarnaast in duurzaamheid, het milieu. Je energierekening gaat drastisch omlaag. Daarmee bespaar je al snel tussen de € 125,- en € 150,- per maand! 

De zon als belangrijkste bron

Gas niet meer als belangrijkste energiebron in je huis, maar de zon.

Je ziet het steeds meer in nieuwbouwhuizen. Gas wordt steeds duurder, de winning levert problemen op zoals in Groningen. Het is juist nu logisch om te kiezen voor de zon als volwaardig alternatief. De elektriciteit die je in je huis nodig hebt wordt bij deze woningen opgewekt door 23 zonnepanelen. Deze panelen komen op het dak aan de zonnige zuidkant van je huis. Koken doe je elektrisch, bijvoorbeeld op een inductiekookplaat. Hiervoor krijg je een aparte groep in de meterkast. Een zuinige tapwatervoorziening met boiler en energiepaneel zorgen ervoor dat je onder een warme douche kunt stappen. 

Verwarming

De huizen worden verwarmd door infraroodverwarming. Ken je dat gevoel van de eerste lentezon op je gezicht? Dat gevoel geeft ook infrarood verwarming, het is niet te vergelijken met de verwarming van radiatoren. Radiatoren verwarmen de lucht en zorgen voor lucht- en stofverplaatsing. Infraroodverwarming is gelijkmatige stralingswarmte die wordt verspreid via infraroodpanelen in je plafond. Er is bijna geen sprake van luchtverplaatsing, dit maakt dat infraroodverwarming geschikt is als je last hebt van je longen of een allergie.  Je kan de temperatuur ook gemakkelijk per kamer regelen en is gemakkelijk in onderhoud. 
De woningen worden gebouwd met extra isolatie en luchtdichte afwerking om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. Een huis met ‘all-electric-living’ vraagt een hogere investering in de bouwkosten, maar je bespaart daarna tussen de € 125,- en € 150,- per maand op je energierekening.

Vergelijking traditioneel (huur) versus All-Electric-Living woonconcept 

Maandelijkse kosten: All-Electric Living Woonconcept Hoekwoning op huurbasis Na 5 jaar bij huur- en energiestijging van 2%
Hypotheek* (netto 1e jaar) € 665,-    
Levensverzekering € 20,-    
Huur   € 602,- € 665,-
Energiekosten € -,- € 150,- € 166,-
Geen onderhoud, verzekering & een lagere WOZ-waarde   -/- € 40,- -/- € 42,-
Totaal € 685,- € 712,- € 789,-

* Bij een 30-jarige annuïteitenhypotheek van € 200.000,- tegen een rente van 2,25% (20 jaar vast + NHG)

Interesse?

De bouwcombinatie start met de ontwikkeling van deze 4 All-Electric-Living woningen in Groot Hermana. Is jouw oog gevallen op een andere kavel in het plan, ook dan kun je kiezen voor het concept van ‘All-Electric-Living’. Het concept is breed toepasbaar en de bouwcombinatie kan samen met jullie op de kavel naar keuze een droomhuis te bouwen. Vanaf het ontwerp tot de oplevering gaan ze samen met jullie aan de slag. Heb je belangstelling voor 1 van deze 4 woningen, of je wilt meer informatie over het concept ‘All-Electric-Living’ op één van de andere kavels in Groot Hermana, neem dan snel contact op met:

Durk Miedema
Telefoon: 0518-462424
Mobiel: 06-53918440
info@miedemaplanning.nl
 

Woningtypes

Basis & Basis met optie garage/bijkeuken

Basis met optie garage/bijkeuken + kap & met optie ‘levensloop’

Basisprijs en opties

De totale kosten van de basisuitvoering bedragen € 189.000,00 euro inclusief BTW.

Hierin zijn de volgende kosten opgenomen: aankoop grond v.o.n., aanneemsom, plankosten, verkoopkosten, kosten aansluiting riolering, kosten aansluiting nutsvoorzieningen, bouwleges, controle op kierdichtheid (blowerdoortest) en begeleidingskosten voor zover hiervan niet nadrukkelijk wordt afgeweken in de technische omschrijving.

A Bijbouw niet geïsoleerde garage € 13.000,-
B Bijbouw geïsoleerde garage € 20.000,-
C Geïsoleerde kap op garage € 28.000,-
D Uitbreiding met dakkapel aan voorzijde € 4.000,-
E Uitvoeren als seniorenwoning € 29.000,-
F Verlenging woonkamer aan achterzijde met 2,20 m € 15.000,-

Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW. Andere opties of zelf gekozen opties zijn uiteraard bespreekbaar.

 

Interesse in één van de kavels?

Wacht niet langer en neem direct contact op door gebruik te maken van ons contactformulier.