Minnertsga

Vorige pagina

Minnertsga

Minnertsga is een oud terpdorp dichtbij de Waddenkust en heeft ongeveer 1850 inwoners.

Uit archeologische vondsten blijkt dat er rond het jaar 1000 al sprake was van bewoning. Het dorp groeide na de late middeleeuwen doordat de zeedijken waren aangelegd. De karakteristieke kerk in het dorp is van 1540. In 1552 vernielde de bliksem de torenspits. Daarna is er in 1590 een zadeldaktoren op gebouwd.

Actief verenigingsleven

Als je de bewoners van Minnertsga vraagt naar de mooie kanten van het dorp, dan wordt het actieve verenigingsleven geroemd.

In en rondom de nieuwe multifunctionele accommodatie komen de actieve Minnertsgeasters samen. Van voetbal tot kaatsen en van de majorettes tot de verschillende koren. Je komt elkaar tegen in de Doarpsfinne. Ontmoeting, sport en ontspanning alles onder één dak en in één gebouw. De voorzitter zegt: ‘De Doarpsfinne is dé grootste en gezelligste huiskamer van Minnertsga’. 

Dagelijkse voorzieningen

Voor de dagelijkse inkopen kun je prima in Minnertsga terecht.

Zo zijn er bijvoorbeeld de supermarkt, bloemenwinkel en bakker. Een eetcafé en cafetaria voor momenten dat zelf koken niet aan de orde is. Het dorp heeft twee basisscholen en het kindercentrum ‘It Lytse Bosk'. In Minnertsga is een huisarts en apotheek, ook voor fysiotherapie kun je in het dorp terecht.

Bereikbaarheid

Vanuit Minnertsga ben je, voor de grotere inkopen, uitgaan of werk snel in de steden Franeker, Harlingen en Leeuwarden. Van 1902 tot 1940 had het dorp een station aan het spoor van Stiens naar Harlingen. De afkorting van de stationsnaam was Mn. De trein rijdt niet meer langs Minnertsga, maar er is een prima verbinding met het openbaar vervoer. 

Interesse in één van de kavels?

Wacht niet langer en neem direct contact op door gebruik te maken van ons contactformulier.